uzman arıcılık

4 Aralık 2018 Salı

Arıcılık Malzemeleri ve Arı Ürünleri Pazarlama İşletmeleri


Arıcılık malzemeleri işletmeleri, arıcılara girdi ve alet ekipman (maske, körük, el demiri, kovan, temel petek, bal tenekesi, kavanoz, ilaç, bal süzme makinası, çadır vb.) sağlayan firmalar olup ileri teknolojik alet ve ekipmanlara kadar çeşitli ürünler sunmaktadır.
Arıcılık malzemeleri işletmelerinin 2015 yılında kurduğu Arı Ürünleri ve Arıcılık Malzemeleri Sanayicileri Derneği (ARMASAD) de sektörde özellikle fuar organizasyonlarında öne çıkmaktadır. Dernek üyelerinin müşterisi olan arıcılara yönelik tüm etkinlikleri ve gelişmeleri takip etmeye çalışmaktadır. Arıcılık ekonomisi kapsamında arıcılık malzemeleri imalatçı ve pazarlayıcı işletmelerine yönelik çalışmalara ihtiyaç bulunmaktadır. Örneğin temel petek sorununa ilişkin işletme düzeyinde çalışma bulunmadığı gibi arı sağlığı için ilaç işletmelerine yönelik çalışmalara da literatürde rastlanamamıştır. Bu işletmelerin iş akışları, maliyet yapıları ve sektörden beklentileri araştırılmalıdır. Arıların bakış açısına göre verilere ulaşılmasa da karşı taraf olarak nitelenen ürün ve hizmet sağlayıcılar araştırılmalıdır.
Bal ve diğer ürünlerin pazarlama halkasında, ürünlerin market raflarına veya son kullanıcıya ulaşmasında önemli rol oynayan arı ürünleri pazarlayan işletmeler ile onlara arıcılık yapan tacirler bulunmaktadır. Bal tüccarı olarak adlandırılan tedarikçiler, işletmelerden teneke başına ücret alarak, üreticilerden aldığı balı işletmelere ulaştırır. Arıcıların ürettiği tenekeye konmuş ballardan her tenekeden belirli miktarda bal alınarak oluşturulan numune bal, analiz edilmek üzere işletmelere yollanmakta ve analiz sonucuna göre bal alımı gerçekleşebilmektedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder