uzman arıcılık

30 Mayıs 2017 Salı

ARICILIKTA SIKÇA SORULAN SORULAR

Kovanların İçerisi Boyanmalı mıdır?
Kovanların içi boyanmamalıdır. Eğer boyama yapılacaksa sadece
kovanın dış yüzeyi boyanabilir. Boyama yapılmış ise iyi bir şekilde
 kurutulmalıdır ve daha sonra arılar içerisine konulmalıdır.




Kovana 2. kat ne zaman verilmelidir?
İkinci kat kovanın ilk katındaki 10 çerçevenin 8-9 tanesi dolduğunda ve tüm çerçeveler kabartıldığında konulmalıdır. Üçüncü kat ise 2. kat yarı doluluğa ulaştığında konulur.

Oğul Bulutu Görüldüğünde Ne yapılması Gerekir?
panik yapılmamalıdır. Çünkü bu arılar uysaldır. Ne kadar kızarlarsa kızsınlar mideleri bal ile dolu olduğundan vücutlarını sokma pozisyonuna getirmeleri zordur.  Bu arı bulutunun bir yere kümelenmesi beklenmelidir. Daha sonra bu oğul bulunduğu yerden bir kutu, kovan  ya da kova yardımıyla alınabilir.



Arılar Ne Tip Bitkilerden Polen ve Nektar Toplarlar?
Ülkemiz sahip olduğu bitki varlığından dolayı arılar için önemli floradır. Toplam olarak 9 binden fazla bitki türü bulunmakta olup 200 kadarı bol nektar veren ballı bitkilerden oluşur. Bu bitkiler otsu ve ağacımsı olarak ikiye ayrılır. otsu olanlar çayır, mera ve yaylalarda çokça bulunmaktadır. 
Ülkemizde bu bitkilerin çiçeklenme süreleri birbirinden farklıdır. Bu da çeşitliliği ve bal verim zamanını değişken hale getirir.

Ülkemizdeki Ballı Bitkilerden Bazıları Şunlardır:
Üçgül, Yabani Fi, Korunga, Çiğdem, Ballıbaba, Püren, Geven, Kekik, Adaçayı, Nane, Yer meşesi, Sığırdili, Taş Yoncası, Çakır Dikeni, Deve Dikeni, Karahindiba, Ayçiçeği, Pamuk, Yonca, Anason, Kabak, Karabuğday, Faselya.




Ağaçgillerden İse:
Akasya, Ihlamur, Kestane, Portakal, Limon, okaliptus, İğde, Yenidünya, Söğüt, Böğürtlen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder